Budd-e un concept car by Volkswagen care: gandeste, invata si ne intelege

scris de Popa Ciprian

Volkswagen dezvaluie la salonul auto CES 2016(Consumer Electronics Show)  conceptul lor privind masina electrica BUDD-e. Este primul lor vehicul construit pe o platforma noua MEB, destinata exclusiv masinilor cu propulsie electrica. Daca totul va fi ok si va primi verde de la comisie, acesta va fi lansat in jurul lui 2020.
Botezat cu numele de BUDD-e (in traducere: amic) se doreste o apropiere fata de consumator. Cei de la Volkswagen au venit cu aceasta caroserie destinata zic ei “calatoriilor cu familia“, mai mare decat un Touran dar mai mica decat un Transporter.

BUDD-e se lauda cu un control intuitiv prin gesturi si comenzi vocale

In clipul de prezentare atribuindu-se calitati care de-a dreptul te sperie, o masina a viitorului care : gandeste, invata si ne intelege nevoile.
Se conecteaza chiar si cu tehnologia de acasa controland  frigiderul, aerul conditionat, luminile cat si sistemul media.
Manerele portierelor au disparut cat si retrovizoarele laterale, fiind inlocuite de solutii tehnice electrice. Acum portierele vehiculului electric, se deschid cu ajutorul gesturilor si a comenzilor vocale.
Interiorul este futurist, dominat de trei display-uri cu touch de proportii generoase. Totul este realizat sa fie cat mai intuitiv, soferul avand un control total.

Performante si autonomie de invidiat datorita unei noi tehnologii a acumulatorilor

Se stie ca Volkswagen lucreaza de ceva timp la propria tehnologie a acumulatorilor de tip plat. Foarte importanta este locatia lor, situati central in podea. Un centru de greutate cat mai jos inseamna un excelent castig in manevrabilitate si stabilitate.
Ceea ce ni se pare o performanta extraordinara este timpul redus de incarcare. Cum ar fi sa va incarcati bateria vehiculului la 80% din capacitate, in numai 15 minute?!
Pachetul de baterii instalat in podea are o capacitate de 92.4 kW/h, oferind o autonomie cu o singura incarcare de 533 km.
BUDD-e este dotat cu doua motorizari electrice, situate pe cele doua axe ale vehiculului. Motorul de pe axul fata dezvolta 100 kW si 200 Nm (134 CP), iar cel de pe axul spate – 125 kW si 290 Nm (168 CP), insumand un total de 225 kW (302 CP)!
Acceleratia de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) se realizeaza in doar 6.9 secunde.
Viteza maxima a lui BUDD-e este limitată la 180 km/h.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu