Chinezii au construit cel mai lung pod maritim din lume, in lungime de 55km

scris de Popa Ciprian

Chinezii au construit cel mai lung pod maritim din lume in lungime de 55km(34mile), ce traverseaza marea Chinei de Sud in zona estuarului raului Zhujiang. In sfarsit acesta va lega orasul Zhuhai de Hong Kong si Macao, dupa 9 ani de eforturi considerabile de cand lucrarile au fost demarate. Costurile se ridica la 20 de miliarde de dolari ne informeaza Times Now News.

test 2

sursa foto: Youtube.com

Pentru realizarea constructiei, chinezii au folosit 400.000 de tone otel, de cinci ori mai mult decat s-a folosit la podul Golden Gate din San Francisco. Segmentul cel mai greu de realizat a fost tunelul subteran in lungime de 6.7km realizat din 33 de elemente uriase, fiecare cantarind 80.000 de tone.

Calatoria intre orase s-a scurtat la 30 de minute, de la 3 ore

Oficialitatile chineze sustin ca realizarea podului face parte dintr-un plan de constituire a unei zone metropolitane, ce ar ingloba 11 orase din zona de coasta- Greater Bay Area. Acestia au declarat ca noul pod scurteaza calatoria de la peste 3 ore, ajungand chiar la 30 minute. Proiectul a fost gandit in asa fel incat sa creasca numarul turistilor dar sa si apropie cei 68 milioane de oameni ce traiesc in aceasta zona. Binenteles ca exista si voci ce contesta acest proiect costisitor de altfel, mentionand ca nu era nevoie acum de o asa cheltuiala.  Soferii vor putea sa tranziteze acest pod, numai pe baza unui permis special.

Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona – 56,7 milioane de turisti au vizitat Hong Kong in 2016, in comparatie cu UK care s-a bucurat de doar 37,6 milioane de vizitatori.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu