Grupul Daimler suspectat de manipularea emisiilor Co2

scris de Popa Ciprian

Un nou scandal in lumea auto este pe punctul de a lua amploare

Grupul Daimler va fi nevoit sa recheme in service peste 60.000 de unitati Mercedes-Benz GLK 220, suspectat pentru fraudarea testelor de emisii cu ajutorul unui software.
Perioada in care autoritatile suspecteaza manipularea emisiilor de Co2 este intre 2012-2015. Daimler ar fi fost banuit de fraudarea emisiilor inca de la inceputul acestui an.
Anuntul a fost facut de catre Autoritatea federala pentru transporturi – KBA, purtatorul de cuvand Daimler a confirmat solicitatarea KBA intr-un articol din publicatia germana Bild am Sonntag.
Suspiciunile KBA au aparut in toamna anului trecut, odata cu descoperirea unui software la  motoarele OM 651. Cu toate astea grupul Daimler respinge toate acuzatiile si a declarat ca se va indrepta catre justie.

Grupul Daimler se confrunta in acest moment cu investigatii din partea autoritatilor de control din USA si Germania

Nu a trecut mult timp de la scandalul in care a fost implicat Volkswagen, autoritatile fiind din ce in ce mai aspre cu cei care incalca regulile. Sanctiunile si pierderile companiilor sunt uriase, de ordinul miliardelor de dolari, chiar se poate ajunge la retragerea de pe piata a unitatilor. Incepand cu 2015, Daimler a reusit sa depaseasca problemele emisiilor poluante descoperita de KBA, prin actualizarea software-ului unui lot urias de trei milioane de autovehicule, potrivit Bild am Sonntag.

”Acuzatia ca am dorit sa ascundem ceva prin rechemarea voluntara in service este incorecta”, a declarat purtatorul de cuvant.

Purtatorul de cuvant al Daimler, a declarat ca producatorul auto a respectat un acord convenit de KBA şi Ministerul german al Transporturilor, atunci cand a actualizat softurile a trei milioane de vehicule rechemate de catre acestia.
Scandalul nu se opreste aici. KBA extinde investigatia si asupra altor modele MB, ce sunt suspectate de manipularea noxelor.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu