Masina lui James Bond costă 4,24 milioane dolari

scris de Popa Ciprian

Masina lui James Bond costă nici mai mult, nici mai putin decat 4.24 milioane de dolari. Vi se pare mult sau putin?! Un lucru este cert, in acest an personajul James Bond implineste frumoasa varsta de 100 de ani, el fiind creat de ziaristul Ian Fleming în 1953. Conform romanelor lui Fleming, agentul 007 s-ar fi născut în 1918. Filmele au adus câştiguri record de 8.8 miliarde de dolari, agentul 007 fiind interpretat de şase dintre cei mai sexy actori ai tuturor timpurilor.

Maşinile conduse de James Bond în filme s-au vândut la preţuri exorbitante. Sean Connery (87 de ani) a fost primul care l-a interpretat pe James Bond, între anii 1962-1967, 1971, 1983.

În filmul “Goldfinger” (1964) şi “Thunderball” (1965) superspionul britanic apare la bordul unui Aston Martin DB5 argintiu. Bolidul este o bijuterie tehnologică special concepută pentru spionaj. Are un scut antiglonţ în spatele lunetei, radar în parbriz, mitraliere în spatele farurilor, scaun de catapultare în interior, cuţite în janta roţilor şi bara de protecţie faţă cu tampoane şi dispozitiv de înlocuire a numărului de înmatriculare.

Reproducerea bolidului cunoscut ca masina lui James Bond, se va face până în 2020

O astfel de mașină, cu aceste dotări va fi produsă până în 2020 de compania Aston Martin în doar 28 de de modele. Dintre care doar 25 se vor vinde pe bază de precomandă, pentru că trei vor fi depuse la muzee. Sistemul de catapultare a scaunului va fi blocat pentru început, urmând ca viitorul proprietar al maşinii să îl utilizeze urmând instrucţiunile de folosire.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu