Mercedes-Benz W120 un sedan cu 4 cilindri in linie

Mercedes-Benz W120 | Blog Motor24
scris de Popa Ciprian

Mercedes-Benz W120 un sedan cu 4 cilindri in linie o adevarata bijuterie pe 4 roti, pe care producatorul Daimler-Benz a realizat-o in acele timpuri.
Acesta a fost fabricat din 1953 pana in 1962 in Germania de Vest, East London, Africa de Sud. Modelul W121 s-a fabricat in Port Melbourne, Australia.
Este un sedan de lux in 4 usi cu o greutate de 1220 kg. S-au vandut nici mai mult, nici mai putin decat 442.963 de bucati.

Mercedes-Benz W120 varianta diesel a fost preferata intre companiile de taxi

Acest model a fost preferat de catre companiile de taxiuri datorita motorului in 4 cilindri 1.8L. Acesta nu crea nici un fel de probleme pe timpul iernii. De asemenea, sistemul de incalzire a habitaclului cu doua iesiri pe ambele parti ale grilei era ceva nou la acea vreme.
Inchipuiti-va Mercedes-Benz W120 avea optiunea de a comuta stanga-dreapta foarte simplu, luminile de pozitie. Totul se facea de la un selector situat in partea stanga, deasupra genunchiului. Acum ni se par banale dar pentru acele timpuri, numai cei cu anumite venituri mari si le permiteau.
In timpul productiei, Mercedes-Benz a modificat in anul 1957(la un an de la introducerea modelului W190) grila fata, sub pretextul protejarii in caz de accident al pietonilor.
W120 a avut sub capota motorizare pe benzina sau diesel de 1.8L
Binenteles datorita consumului, motorul diesel a fost un real succes. Numarul de bucati vandute cu aceasta motorizare, depasind de departe cea pe benzina.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu