Porsche a confirmat ca nu va mai produce motorizari diesel

scris de Popa Ciprian

Porsche a confirmat ca nu va mai produce motorizari diesel, primul pas in aceasta directie facand-o la inceputul acestui an

Compania din Stuttgart nu a confirmat niciodată ca a renunțat la motorină pentru totdeauna și au existat sperante pentru noul Cayenne, sa adopte în cele din urmă motoare diesel. Acum, însă, Porsche a anunțat că nu va mai oferi propulsie diesel în viitor.

Într-un comunicat de presă, compania a constatat că doar 12% din vânzările sale din 2017 au fost alimentate cu motorină, iar odată cu trecerea la vehicule hibride și complet electrice, arzătoarele de petrol nu mai sunt pe ordinea de zi. De fapt, planuieste sa pompeze investitii de 6 miliarde de euro in “e-mobility”, o parte directionata catre productia de Taycan, primul Porsche EV.

Porsche Mission E-Cross concept | Blog Motor24

Porsche Mission E-Cross concept ne arata calea catre autovehiculele electrice a producatorului din Stuttgart

“Porsche nu demonizează motorina. Este și va rămâne o importantă tehnologie de propulsie. Cu toate acestea, noi, ca producător de mașini sportive, pentru care dieselul a jucat întotdeauna un rol secundar, am ajuns la concluzia că dorim ca viitorul nostru să fie fără motorină. Bineînțeles că vom continua să avem grijă de clienții noștri diesel existenți cu profesionalismul pe care îl așteaptă “.

Sursa: Carthrottle

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu