Porsche nu se ambitioneaza sa pastreze un trend conservator

scris de Popa Ciprian

Porsche nu este caracterizat de conservatorism ci evolueaza odata cu trecerea timpului

Daca va aduceti bine aminte Porsche isi echipa masinile sale sport, cu motorizari avand racirea pe aer. Niste adevarate bijuterii la vremea aceea, construite cu simt de raspundere tipic german.
Dupa anii ’90 s-a renuntat la aceasta tehnologie trecandu-se la racirea pe apa, care dupa cum bine stim se foloseste si la momentul actual.
Nu stim daca racirea pe aer, a fost o ideea nu tocmai buna incat s-a renuntat la ea. Dar un lucru era cert la vremea aceea: motor amplasat in spate, racit cu aer era semnatura Porsche. Foarte multi impatimiti al acestui brand, iubeau aceste masini pentru: performante, aspect exterior dar mai ales pentru ca era diferit ca si tehnologie fata de concurenta. Intr-un cuvant ”era altceva”.

Incepand de la motorizari pe benzina, diesel, hibrid si in final electric


Porsche producea numai motorizari pe benzina si caroserie sport dar lucrurile nu au mai ramas asa. Stim cu totii ce succes rasunator a avut primul lor sedan Panamera sau SUV-ul Cayenne, cu motorizari sub capota incepand cu  benzina, diesel si in cele din urma ajungandu-se la hibrid.
Astazi viitorul este al tehnologiei electrice, pasul catre un sedan full electric a fost deja facut: Porsche Mission-e. Acesta pastreaza liniile exterioare cat si interioare care definesc un Porsche.

In viitorul apropiat Porsche va construi vreun model autonom?!

CEO Porsche Oliver Blume a declarat intr-un interviu luat de britanicii de la Autocar, ca nu intentioneaza sa construiasca masini autonome la momentul actual. In viitorul apropiat, nici noi nu credem ca acestia vor construi masini care se vor conduce singure. Acum ceva timp si nu mult, nici nu visam ca acestia vor produce un SUV sau mai ales un sedan.  Cu siguranta, pe viitor ceva tehnologie autonoma va fi implementata in urmatoarele modele. Imaginati-va ca o sa vedeti un Panamera cum isi va cauta loc de parcare liber, dupa ce soferul a coborat in fata unui restaurant pentru a lua cina. Frumos, nu?!

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu