Tesla a anuntat pe Twitter ca va lansa versiunea 10, cu multe caracteristici noi

Versiunea 10 TESLA
scris de Popa Ciprian

Potrivit CEO-ului Elon Musk, versiunea 10 a software-ului său este aproape gata de lansare și va include o mulțime de caracteristici noi.

Tesla a lansat actualizarea software-ului versiunii 9,  în luna septembrie 2018. A fost prima revizuire completă a software-ului Tesla de ani de zile, dar acum se confirma ca producătorul va lansa versiunea următoare, versiunea 10, mult mai rapidă.

Musk a vorbit despre asta de când a lansat versiunea 9 anul trecut și a spus că o caracteristică de streaming și karaoke vor fi parte a actualizării, dar nu a mentionat niciodată când Tesla intenționeaza să o elibereze.

Având în vedere că a durat cativa ani pana ce Tesla a facut revizii revizii complete, noul upgrade posibil să nu fie lansat în curând.

Cu toate acestea, CEO-ul a declarat ieri că noua capacitate de streaming video ar putea să apară imediat în luna următoare și a confirmat mai târziu că va face parte din software-ul versiunii 10, împreună cu o mulțime de caracteristici noi.

El a spus pe Twitter:

“V10 will include several games & infotainment features, improved highway Autopilot, better traffic light & stop sign recognition & Smart Summon.”

Anul trecut, Tesla a început să introducă un nou pachet de “conectivitate premium” contra cost, pentru a susține caracteristicile internetului din cadrul flotei sale.

Musk a confirmat că “unele” dintre noile “jocuri și caracteristici infotainment” care vor fi lansate în versiunea 10, vor necesita pachetul de “conectivitate premium”.

CEO-ul a confirmat, de asemenea, că versiunea 10 va include capacitatea de a citi și de a trimite mesaje text prin control vocal:


De asemenea, a vorbit despre ceva numit “Joe Mode” pentru a reduce volumul unor notificari audio din mașină:


De asemenea, CEO-ul leagă lansarea funcțiilor Autopilot și FSD anunțate anterior în software-ul de lansare V10, cum ar fi Enhanced Summon.

Musk spune că Tesla doreste o lansare a versiunii în luna august. Tesla a început deja să testeze unele dintre aceste caracteristici pe flota sa.

Se pare ca o gama interesanta de caracteristici noi, sosesc mai devreme decat era anticipat.

Cu toate acestea, nu aș avea prea multe asteptari pentru luna august, deoarece Tesla a întârziat în mod constant cu privire la lansările majore de actualizare a software-ului. Este mult mai probabil in jurul perioadei in care Tesla a lansat anul trecut, septembrie sau chiar octombrie.

Au fost deja promise și ne-am așteptat la funcțiile Autopilot, dar unele dintre noile caracteristici ale infotainmentului vin ca surprize distractive.

În mod normal, versiunile complete ale software-ului Tesla vin cu revizuiri UI, dar nu se menționează de data asta. Se pare ca Tesla considera ca in aceasta actualizare cuprind noi functionalitati.

Ca de obicei, unul dintre cele mai mari avantaje ale Teslei față de majoritatea celorlalte companii auto: abilitatea de a îmbunătăți semnificativ experiența de proprietate chiar și după mult timp după livrarea prin actualizări de software.

Deși există limite, unele dintre aceste caracteristici noi vor fi lansate doar în mașini cu o unitate media mai recentă (MCU) – deși Elon a spus că proprietarii pot să își upgradeze MCU-ul.

Sursa: Electrek.co

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu