Tesla umileste in continuare Mercedes-Benz, Audi si Bmw

Tesla umileste pur si simplu concurenta din clasa medie premium – Bmw seria 3, Audi A4 si Mercedes-Benz C-Class
Stim cu totii ca acestia detin suprematia in acest segment de foarte multi ani. Tesla s-a transformat in doar 8 ani intr-o amenintare serioasa pentru toti constructorii de masini de lux, nu numai pentru cei germani.

Tesla Model 3 cel mai bine vandut sedan

In doar 8 ani Elon Musk a devansat pe cei care au inventat automobilul, Mercedes-Benz. Conform cifrelor de vanzari din martie, Model 3 a depasit in Europa Seria 3, A4 si C-Class. De fapt, Model 3 a fost cel mai bine vandut sedan de clasa medie de pe continent. JATO Dynamics, prin intermediul Automotive News Europe, arata ca Tesla a vandut un total de 15.755 de Model 3 in luna martie, depasind toate cele trei sedan-uri germane. A fost de asemenea si cel mai bine vandut sedan din Europa, in februarie anul curent.

De fapt, Model 3 a fost cel mai bine vandut sedan si in Norvegia, Elvetia, Olanda. Iar atunci cand spunem “cel mai bine vandut sedan”, nu vrem sa spunem cel mai bine vandut automobil electric(EV). De exemplu in Norvegia, Tesla Model 3 a avut o cota de piata de 29% .
A fost cel mai bine vandut automobil in martie 2019, depasindu-i pe cei de la Lexus, Jaguar si Alfa Romeo. De mentionat, Model 3 inca nu a fost vandut pe toate pietele europene, ceea ce inseamna ca vanzarile vor creste probabil odata ce vor face acest lucru.

Luna viitoare vanzarile Model 3 vor incepe si in Marea Britanie

Ceea ce este destul de interesant, odata cu intrarea pe piata europeana, a dus la o scadere importanta de comenzi in Europa pentru Model S(-72%) si Model X(-52%). Asta, poate sa insemne ca Model 3 este principalul inamic pentru celelalte modele ale concernului Tesla. Mai bine zis modelele se canibalizeaza intre ele, ceea ce nu este un lucru deloc placut.
In al treilea trimestru al anului fiscal 2019(SUA) Tesla a vandut 69.925 de unitati, pe cand Mercedes-Benz a vandut 66.542 de unitati.

In Norvegia, vanzarile Model 3 au fost devansate doar de Volkswagen Golf dar cererea ramane in continuare ridicata. In ciuda faptului ca Tesla se descurca foarte bine peste tot, acestia se confrunta la acest moment cu ceva probleme privind transportul maritim catre Europa.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu