Volkswagen implicata din nou intr-un scandal al emisiilor poluante

scris de Popa Ciprian

Volkswagen implicata din nou intr-un scandal al emisiilor poluante, de data asta marul discordiei fiind motorizarile pe benzina ale grupului VAG.

Jurnaliștii germani de Bild am Sonntag, citați de Reuters, ar fi identificat indicii care demonstrează că anumite mașini pe benzină ale grupului auto ar putea să fie fraudate.
Până în acest moment, Ministerul Transporturilor din Germania a infirmat informațiile furnizate de publicația Bild. Ministerul avea deja la cunoștință aceste date, dar din investigațiile autorităților nu s-au identificat indicii care să ateste vreo fraudă.

Scandalul a costat Volkswagen 27 milliarde de euro

Jurnaliștii germani de la Bild au precizat că mai multe mașini pe benzină produse de Volkswagen, Audi și Porsche ar fi echipate cu un soft care poate fi manipulat să arate valori mai scăzute ale consumului de carburant și ale emisiilor poluante decât cele reale. Adică, ar fi vorba de același sistem de fraudă care a afectat aproape 11 milioane de automobile diesel în 2015.
Scandalul emisiilor poluante a costat Volkswagen nu mai puțin de 27 de miliarde de euro, iar cea mai mare parte din această sumă revine ca despăgubire tuturor cumpărătorilor înșelați, autorităților de mediu, autorităților locale și dealerilor americani care au comercializat modelele. Numai amenda impusă de procurorii germani a costat compania 1 miliard de euro, una dintre cele mai mari sancțiuni primite vreodată de o companie din Germania.

Deocamdată, informațiile care incriminează din nou Volkswagen nu sunt confirmate oficial.

Despre autor

Popa Ciprian

Lasa un comentariu